Maden suyunu sakın bardağa dökmeyin! Nedenine çok şaşıracaksınız

Uzmanlardan Maden Suyu Tüketiminde Önemli Uyarılar

Yemek sonrası sindirime yardımcı olduğu düşünülen maden suyunun, yanlış tüketildiğinde beklenen faydayı sağlamayabileceği konusunda uzmanlar uyarıyor. Maden suyunun içme şekli ve zamanı hakkında vatandaşlara önemli bilgiler verildi.

Şişede İçmek Daha Sağlıklı

Maden suyunu doğrudan şişeden tüketmek, uzmanlara göre daha sağlıklıdır. Şişeden içildiğinde kabarcık oluşmadığı için, bardağa döküldüğünde kaybolan faydalı gazların taşıyıcısı olan köpürme minerallerin kaybolmasını engeller. Bu nedenle maden suyunun hijyenik cam şişelerde saklanması ve doğrudan tüketilmesi önerilir.

Faydaları Saymakla Bitmiyor

Maden suyu, içeriğindeki yüksek magnezyum oranıyla dikkat çekmektedir. Bu mineral, kas ve sinir sistemindeki elektrik sinyallerinin iletimine katkı sağlarken aynı zamanda kalp sağlığını destekler. Uzmanlar, magnezyum eksikliğinin ciddi sorunlara neden olabileceğine dikkat çekiyor.

Ayrıca içerdiği sodyum, vücudun sıvı dengesini düzenlemede ve asit-baz dengesini korumada önemli bir rol oynar. Aynı zamanda sinir sistemi için hayati işlevler görürken, maden suyundaki bikarbonat ise mide rahatsızlıklarına iyi gelir ve böbrek taşı oluşumunu engelleyebilir.

Yemekten Hemen Sonra İçmeyin

Uzmanlar, maden suyunun yemeklerden hemen sonra değil, en az bir saat sonra içilmesi gerektiğini öneriyor. Yemek sonrası hemen tüketildiğinde mide asidini seyrelterek sindirimi olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.

Related Posts

Kemik Erimesi: Kırılgan Yaşlılık

Her 3 kadından 1’i, her 5 erkekten 1’i yaşamı boyunca osteoporoz kaynaklı kırık riskiyle karşı karşıya. Kemikler, yaşla birlikte kütle ve yoğunluk kaybeder. Kalça kırığı sonrası ilk 1 yıl içinde erkeklerde ölüm riski % 37, kadınlarda % 28’dir.

Psikodiyet nedir? Psikodiyet, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırıyor

Bayındır Söğütözü Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Esma Nazlı Bulut, psikodiyetin yalnızca kilo vermeye odaklanan klasik programlardan ayrıldığını ve bireyin yaşam kalitesini artırarak, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmasını sağladığını belirtti. Peki Psikodiyet nedir? işte uzmanından açıklamalar.

Ünlü bilim insanı açıkladı: 100 yaşını geçenlerin vazgeçmediği 3 şey var!

100 yaşını aşan kişileri araştıran bilim insanı Stacy Andersen, uzun ömürlü bireylerin yaşam tarzlarını analiz ederek sağlıklı yaşlanmanın sırlarını ortaya koydu. Uzman, her gün uyguladığı bu 3 alışkanlıkla hem bedenen hem zihnen güçlü kalıyor.

Bu 3 kuruyemiş yumurta kadar tok tutuyor! Beslenme uzmanları tek tek açıkladı

Kuruyemişler yalnızca atıştırmalık değil, aynı zamanda güçlü birer besin kaynağı. Özellikle bazı türleri, içerdiği yüksek protein ve lif sayesinde uzun süre tok tutma özelliğiyle öne çıkıyor. Beslenme uzmanları, her gün bir avuç tüketildiğinde yumurta kadar doyurucu olan bu 3 kuruyemişi açıkladı.

Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’! Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor!

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Hiç Sigara İçmeyenler Arasında Akciğer Kanseri Teşhisleri Artıyor

Sigara ve akciğer kanseri ilişkisi hakkındaki haberlere bir yenisi eklendi.