Büyükelçi Ossowski’nden İmamoğlu açıklaması: Tutuklanması diyaloğu zayıflattı, sosyal medya engeli olumsuz bir gelişme

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Ossowski’den İmamoğlu Eleştirisi

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Ossowski, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun sosyal medya erişiminin engellenmesini eleştirdi. Bu durumu “olumsuz bir gelişme” olarak nitelendiren Ossowski, ifade özgürlüğü ve demokratik rekabetin önemine dikkat çekti.

Ossowski, Avrupa Günü kapsamında Ankara’da düzenlenen bir basın toplantısında Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin yeniden canlandırılmaya çalışıldığını ancak İmamoğlu’nun tutuklanmasının olumsuz etkilediğini belirtti. AB-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi için iç reformlarda ilerleme ve demokratik hakların korunmasının şart olduğunu vurgulayan Ossowski, Türkiye’nin AB üyeliği için gereken Kopenhag kriterlerine uyumun önemini vurguladı.

Vize serbestisi konusuna da değinen Ossowski, Türkiye’nin Schengen vizesi alan en büyük ikinci ülke olduğunu ve vize reddedilme iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Ayrıca konsoloslukların yoğun başvurularla karşı karşıya olduğunu ve vize süreçlerini hızlandırmak için çaba harcandığını ifade etti.

“Kosova bile kriterleri yerine getirdi, serbest dolaşım hakkına sahip”

Ossowski, Türkiye’nin vizesiz seyahat hakkı elde etmesinin önündeki tek engelin, gereken kriterlerin tamamlanmamış olması olduğunu belirtirken, Kosova’nın kriterleri karşılayarak bu hakkı kazandığını örnek gösterdi. Aracı kurum istismarlarına karşı Türk makamlarıyla iş birliği içinde olduklarını da belirtti.

“İfade özgürlüğü olmazsa demokrasi eksik kalır”

Ossowski, CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya erişim engeliyle ilgili soruları yanıtlarken, muhalefetin özgürce görüşlerini ifade etmesinin demokrasinin temel şartı olduğunu vurguladı. Ayrıca, demokratik rekabetin olmamasının sağlıklı bir siyasi ortamı engellediğine dikkat çekti.

“İmamoğlu’nun tutuklanması diyaloğu zayıflattı”

AB ile Türkiye arasında ekonomik ve ticari alanlardaki diyalogları vurgulayan Ossowski, göç ve güvenlik başta olmak üzere yeni iş birliği alanlarının ele alındığını belirtti. Ancak İmamoğlu’nun yargı süreci ve sosyal medya erişiminin engellenmesinin endişe yarattığını ifade etti. Ossowski, demokratik reformların ilerletilmesi ve temel hakların korunmasının ilişkilerin derinleşmesi için temel şart olduğunu vurguladı.

Related Posts

İlk duruşma 15 saat sürdü, il özel idare sorumluluğu bakanlığa yükledi

Bolu Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen 78 kişinin yaşamını yitirdiği davanın ilk duruşması yaklaşık 15 saat sürdü. Duruşmada savunma yapan Bolu İl Özel İdaresi yetkilileri, duruşmada denetim konusunda tüm sorumlulukların Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda olduğu iddiasında bulundu.

Elon Musk’ı zorlayan siyaset ve Çin meselelerinin ışığında, Tesla hisseleri yeniden düşüşe geçti

Elon Musk’ı zorlayan siyaset ve Çin meselelerinin ışığında, Tesla hisseleri yeniden düşüşe geçti

Ödemiş’in son hali yürek burktu! Yemyeşil ormanlar kömür karasına döndü

İzmir’in Ödemiş ilçesinde 3 gün süren ve kontrol altına alınan orman yangınında zarar gören alanlar, evler ve ağıllar havadan görüntülendi.

13’ü kırmızı bültenle aranan 15 suçlu Türkiye’ye iade edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 13, ulusal seviyede aranan 2 olmak üzere 15 suçlunun yurt dışından Türkiye’ye iadesinin sağlandığını açıkladı.

Atatürk’ün çizdiği yoldan sapmayız

Mustafa Kemal, “Basın milletin ortak sesidir. Hiçbir sebeple baskı altına alınamaz” dedi. Gazetecilerin gördüğünü, bildiğini yazması gerektiğini söyledi. Bu sözler bizim düsturumuz oldu.

Kartalkaya davası adaletsiz başlıyor

Grand Kartal Otel faciası davasında 32 sanık bugün hakim karşısına çıkacak ama asli sorumlular ise yargıdan muaf.