Türkiye’de Aile Hekimleri 2,5 Milyondan Fazla Kardiyovasküler Risk Değerlendirmesi Yaptı

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yapılan kardiyovasküler risk değerlendirmeleri sonuçları açıklandı

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, Türkiye genelindeki aile hekimliklerinde son 6 ayda 2 milyon 483 bin 467 kardiyovasküler risk değerlendirmesi gerçekleştirildi ve bu taramalar sonucunda 317 bin 776 kişide risk tespit edildi.

Haberin devamı için buraya tıklayınız

Kalp ve Damar Hastalıklarıyla Mücadelede Risk Faktörleri Önemli Yer Tutuyor

Dünya genelinde en önemli ölüm ve engellilik nedenlerinden biri olan kalp ve damar hastalıklarıyla mücadelede sağlıksız beslenme, yetersiz fiziksel aktivite, tütün ve alkol kullanımı gibi davranışsal risk faktörleri büyük önem taşıyor.

Risk faktörlerinin bir araya gelmesi, bireyin kalp ve damar hastalığı gelişme riskini artırarak ciddi sonuçlar doğurabilmektedir. Bu sebeple, risk faktörlerinin tek tek değil, bütünsel bir yaklaşımla ele alınması gerekmektedir.

Türkiye Kalp ve Damar Hastalıkları Önleme ve Kontrol Programı

Sağlık Bakanlığı, kalp ve damar hastalıklarının önlenmesi ve kontrolü amacıyla “Türkiye Kalp ve Damar Hastalıkları Önleme ve Kontrol Programı”nı hayata geçirdi. Program kapsamında aile hekimleri, 40 yaş ve üzeri bireylerin kardiyovasküler risk değerlendirmelerini yaparak danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

Programın detayları için buraya tıklayınız

Yapılan Değerlendirmeler Sonuç Veriyor

Yapılan kardiyovasküler risk değerlendirmeleri sonucunda 317 bin 776 kişide risk tespit edilmiş ve bu kişilere Sağlıklı Hayat Merkezlerinde ücretsiz danışmanlık hizmeti başlatılmıştır. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, kalp sağlığını korumak için sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, sigara ve alkol kullanımından kaçınma gibi önerilerde bulunmaktadır.

Reklamdır

Kaynak: AA / Duygu Yener – Güncel

Related Posts

Duyan inanamıyor! Vücudundaki 5 böbrekle yaşıyor

Hastalığı nedeniyle iki kez organ nakli yapılan ve bu organlar da bir süre sonra işlevsiz hale gelen 30 yaşındaki Rabia Çınarkaya’ya üçüncü kez böbrek nakledildi.

Yaşanan depremler çocuklarda travmaya neden olabilir

Türkiye’de yaşanan depremler, çocuklarda travmalara sebep olabiliyor. Uzmanlar, deprem gerçeğini çocuklara doğru şekilde anlatmanın yaşanabilcek korkuyu en aza indirebileceğini belirtti.

Gece uyumadan önce bu eski Mısır yöntemini uygulayın

Uykusuzlukla yıllardır mücadele eden bir kadın, Antik Mısır’dan ilham alan sıra dışı bir gece ritüeli sayesinde ilk kez kesintisiz uyuduğunu aktardı. Uzmanlara göre, ayaklara uygulanan bu teknik, modern bilimin de onayladığı etkili bir yöntem…

Deprem travmasının sessiz etkisi: Çocuklarda gerileme gözlenebilir

Prof. Dr. Zeynep Şimşek, deprem gibi travmatik süreçlerin ardından bazı çocuklarda duygusal ve davranışsal gerilemeler görülebileceğini, bu durumun geçici olduğunu belirtti.

Taşikardi nedir? Taşikardi neden olur?

Taşikardi, sinüs ritminin dinlenme sırasında olabilecek normal oranını aşmasıdır. Genel olarak dinlenme sırasında nabzın dakikada 100’ü aşması yetişkinlerde taşikardi olarak kabul edilmektedir. Dinlenme hızının üzerindeki kalp atış hızları normal …

Konyaspor Galatasaray maçı neden başlamadı?

Konyaspor- Galatasaray maçının VAR hakemi Polonyalı Piotr Lasyk oldu. AVAR’da ise Deniz Caner Özaral yer alacak. Karşılaşmanın orta hakemi olarak Abdullah Buğra Taşkınsoy görev alacaktı. Ancak taşikardi rahatsızlığı nedeniyle maçı 4. hakem yönetecek …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir